Kafa iz snova

download (5)
loading...

Kafa iz snovaIma li šta gore od buđenja uz loše skuvanu kafu ili uz kafu sa lošim ukusom . Ako je pijete po kafićima onda ne možete da promenite ništa osim kafića , ali ako je pijete kod kuće možete da pospešite ukus te “dobro jutro “ kafe.

Bitna je temperatira vode , idealna je 90-95 stepeni jer tada skoro sve vrste kafe otpuštaju  aromu I ukus I sprečava kiselost.

Treba paziti I na količinu koju koristimo . Optimalna doza za 2 dcl vode su 2 male kašikice, naravno ako želite I volite jaču možete dodati još malo ali nemojte preterivati .(kao ja npr . toliko sam pila kafu da sam na kraju izgubila čulo ukusa I kad je kafa u pitanju pila sam je iz velike šolje za čaj a zakuvavala supenom kašikom ! To je rezultiralo potpunim odbijanjem kafe jer se moj organizam pobunio,prestala sam da pijem ,mada mi po nekad prija ali više bela kafa ili neka hladna varijanta 2 u 1 naravno bez šećera )Nekada se kafa mlela ručno I ja još uvek imam mlin za kafu ali nemam gde da kupim kafu u zrnu . Bila je lepša I ukusnija ,tek samlevena . Kao kad danas prođete ispred neke pržionice pa osetite miris tek pržene kafe, e tako skuvana je neverovatna.

Samlevenu kafu treba čuvati u staklenoj ili keramičkoj posudi na tamnom mestu da ne vetri I ne promeni boju na svetlu.

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Close