Next refresh in seconds

Mnogi misle da su debeli a zapravo grijese evo zbog cega vam je stomak velik i kako se rijesiti toga

loading...

Nadutost nam može stvarati nelagodu, slažete se. Ovdje ćemo navesti neke od mogućih uzroka nadutosti.

Hrana-Ukoliko jedete hranu tešku za varenje, vaš stomak će biti nadut. Zato trebate izbjegavati začinjenu hranu, brzu hranu. Moguće je i da vam neke namirnice smetaju, da ste alergični na njih. Većina osoba najčešće smeta gluten.Trebate se informisati u kojim namirnicama se nalazim, te namirnice izbjegavajte.Možda vam zvuči teško preći na taj novi način ishrane, ali možete ako se potrudite. Namirnice s glutenom lako možete zamijeniti sa namirnicama koje nemaju gluten, stoga se informišite.

Količina-Količina hrane koju unosite može uticati na to kako će se vaš stomak osjećati. Zato ne treba da se prejedate niti da se izgladnjujete. Jedite normalne količine i obratite pažnju da ne jedete baš brzo.

Alkohol-Alkohol će dovesti do raznih problema, pred uništavanja organa, dovest će do nadutosti, bolova u stomaku i gasova.

Vještačka pića-Vještački, gazirani i slični sokovi su prepuni otrova. Samo će vam naštetiti. Bolje je da pijete prirodne sokove.Kako biste se osjećali bolje trebate jesi laganiju hranu, dosta voća i povrća. Pored toga preporučuje se da pijete probiotike koji pomažu da se crijeva oporave.Prirodni probiotici su kefir, jogurt. Njihovom konzumacijom ćete primjetiti znatno poboljšanje kod probave

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*