Pokušajte ovo kod kuće – so kao lek

images (4)
loading...

Pokušajte ovo kod kuće – so kao lek

Pre jedno mesec ipo dana u neobaveznom razgovoru o slanim sobama saznadoh da to mogu da napravim i sama. Tapkalo je to i krčkalo sve ovo vreme i jutros prvo što sam uradila je da napravim slanu sobu kod kuće. Naravno ja ne bih bila ja da sam ostala samo na tome. Cela kuća mi je slana soba trenutno a ja se osećam fenomenalno. Osetila sam promene odmah posle desetak minuta i to u celom organizmu. Ako nekoga zanima kako se osećam – ne znam to da opišem nikako osim što lakše dišem i imam utisak kao da sam lagana ko perce.Mada to možda ima veze i sa čišćenjem prostora ali je trenutno ovo mnogo jače i drugačije. Evo o čemu se radi.

U litru vode stavite 2 kg obične kuhinjske soli i poprskate zidove prostorije. Meni je ovo bilo puno pa sam za probu napravila manju količinu. oko pola litre vode, 5 kašikica himalajske soli i šolju obične kuhinjske soli. Razmutila sve to i poprskala kuhinju, predsoblje i dnevnu sobu. Curilo je na sve strane ali je vredelo.
Inače kuhinjsku so koristim za čišćenje prostora. Prosipam po šaki u svaki ćošak počevši od ulaznih vrata i krećući se u pravcu kazaljke na satu. Ostavim da prenoći i čistim u kontra smeru završavajući kod ulaznih vrata. So obavezno promeni boju tj posivi.U prostorijama je onda drugačijvazduh i drugačija energija.
Što se tiče himalajske soli počela sam da je koristim pre tri meseca i odlična je. Prvo što sam primatila da više ne otičem i nemam onu težinu kao kad solim sa običnom solju. Ne znam zašto ali je laganija čak i kad presolim, mada mene svi znaju kao nekog ko ne zna da posoli hranu kad kuva, uvek je neslano.

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Close