Šminka ispod naočala – šta morate da znate…

download (1)
loading...

Šminka ispod naočala – šta morate da znate…Ako stalno nosite naočale za vid i želite da u svakom trenutku izgledate “tip-top”, pažljivo birajte make-up, savjetuju profesionalni šminkeri, a prilikom šminkanja poštujte sljedeća pravila…

Boju senki za oči uskladite s bojom očiju i naočala. Prilikom šminkanja pazite da obojeni dio gornjeg kapka ne “viri” iznad okvira, a ivicu donjeg kapka uvijek naglasite svjetlijom sjenkom kako biste “privukli” svjetlost i pogled učinili privlačnijim.

Ako ste kratkovidi, vaše oči ispod stakala sa dioptrijom izgledaće sitnije, zato obavezno koristite maskaru. Nanesite je u više slojeva kako bi trepavice postale duže i gušće, ali pazite da se ne stvaraju grudvice.Stakla s dioptrijom za dalekovide i osobe sa astigmatizmom uvećavaju oči i istovremenootkrivaju sve nepravilnosti i greške prilikom šminkanja. Zato budite posebno pažljivi i potrudite se da svi vaši potezi olovkom ili tušem za oči budu savršeno precizni. Pažljivo nanosite maskaru, kako bi trepavice ostale razdvojene i izbjegavajte svjetlucave sjenke s primjesama sedefa.

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*